SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

21.06.2020
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu makale internet sitenizin Google arama sonuçlarında ilk sayfada çıkması için çok önemli bir etkendir. Makalenizin içeriğinin iyi olması kadar SEO uyumlu da olması gerçekten çok önemlidir. Eğer SEO hakkında herhangi bir bilginiz yoksa SEO ile ilgili yazmış olduğumuz makalemizi okuyabilirsiniz. SEO uyumlu makale yazmak aslında gayet basittir. Makalenizi SEO uyumlu hale getirmek için uymanız gereken birkaç basit kural vardır. Bu kurallara göre makalenizi yazarsanız SEO uyumlu bir makale yazmış olursunuz. Eğer Google’ın arama sonuçlarında ilk sayfada çıkmak istiyorsanız mutlaka ama mutlaka SEO uyumlu makale yazmanız gerekmektedir. SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Bu sorunun cevabını bu blog yazımızda detaylı bir şekilde öğreneceksiniz! Hadi başlayalım!

Başlık

SEO uyumlu makale yazabilmek için başlık bölümüne bile müdahale etmemiz gerekmektedir. Aşağıda ki maddeler doğrultusunda makalenizin başlığını oluşturabilirsiniz.

Anahtar kelimeniz mutlaka başlıkta geçmelidir.

Başlığınız en az üç kelimeden oluşmalıdır.

Başlığınız en fazla 60 karakterden oluşmalıdır.

Başlığınız mutlaka “H1” etiketinin içinde olmalıdır.

Bu maddeler doğrultusunda başlığınızı oluşturursanız SEO uyumlu makale yazmanın ilk adımını gerçekleştirmiş olursunuz.

URL

Yazmış olduğunuz SEO uyumlu makalenin URL bölümü de gerçekten çok önemlidir. Makalenize ait URL anahtar kelimenizi içermelidir. Anahtar kelimenizin “Domates” olduğunu varsayalım.

https://wroxe.com/domates-yetistirme/

Makalenizin URL’si aynen böyle olmalı. Yani anahtar kelimenizi mutlaka ama mutlaka içermelidir.

Meta

Meta kısmı bildiğiniz üzere Google arama sonuçlarında çok önemli bir konumdadır. Meta bölümünü SEO uyumlu hale getirebilmek için altta ki maddeleri uygulayın.

Meta açıklama bölümü 160 karakterden fazla olmamalıdır.

Meta açıklama bölümü anahtar kelimeyi içermelidir.

Meta başlık bölümü anahtar kelimeyi içermelidir.

SEO Meta

Görsel

Makalenizin görselleri eşsiz olmalıdır. Eğer makalenizin görselini kendiniz hazırlayabiliyorsanız mutlaka ama mutlaka kendiniz hazırlayın. Google bu tarz davranışları sevmektedir. Bu size +1 puan kazandıracaktır.

Ek olarak resminizin alt etiketinde mutlaka anahtar kelimenizi bulundurun. Bu çok önemli bir noktadır.

Makale İçi Başlık

Makalenizin içinde bulunan başlıklar hiyerarşik bir düzende olmalıdır.

H1 Etiketi – Makalenizin başlığı mutlaka H1 etiketi içinde olmalıdır.

H2 Etiketi – Makalenizin alt başlığı mutlaka H2 etiketi içinde olmalıdır.

H3 Etiketi – Makalenizin alt başlığının alt başlığı H3 etiketi içinde olmalıdır.

Eğer makalenizin içinde bulunan başlıkları bu şekilde hiyerarşik bir düzende bulundurursanız hem SEO uyumlu bir makale yazmış olursunuz hem de düzenli bir makale yazmış olursunuz.

Makale İçi Başlık

İçerik

İçerik bölümü, SEO uyumlu makale yazmak için en önemli bölümdür. İçeriğinizi altta vereceğimiz maddeler doğrultusunda yazarsanız SEO uyumlu bir makale yazmış olursunuz.

İçeriğiniz en az 300 kelime olmalıdır.

İçeriğiniz de anahtar kelime geçirme oranınız %3 olmalıdır.

Anahtar kelimenizi içeriğinizin ilk paragrafında mutlaka bulundurun.

İçeriğinizde anahtar kelime mutlaka bir dış ve iç noktaya yönlendirmelidir.

Unutmayın SEO uyumlu makale yazmak demek her şey demek değildir. SEO uyumlu makale yazmaktan önce, bilgi içeren ve kullanıcının faydalanabileceği makaleler yazmalısınız. Google ilk önce makalenizin kalitesine ardından SEO uyumluluğuna bakar, bunu sakın unutmayın! Google’ı değil, okurları hedef alın.

Bu yazımızda SEO uyumlu makale nasıl yazılır bunu sizlere anlattık. SEO uyumlu makale yazmak ile ilgili sorularınızı alt tarafta bulunan yorumlar bölümünden belirtebilirsiniz. Wroxe herkese iyi günler diler!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.