Provimes İşçi Yönetim Sisteminin Tüm Özellikleri
Öne çıkan görsel : https://provimes.com/wp-content/uploads/2021/08/provimes-egitim-no-9-1-blog.png
İşçi yönetimi, sistematik olarak planlandığı taktirde herhangi bir soruna yol açmadan adaletli bir şekilde gerçekleşecektir. İşçi yönetimi sisteminde:
- Taşeron ilişkileri iyi yönetilmesi gerekir. İşçiye sözleşmede yer alan işlerin dışında ek iş verilemez.
- Taşeron işçiye sözleşme yapılmadan işe başlatılamaz. Sözleşme içerisinde yer alan tarih öncesinde ya da sonrasında iş başı yaptırılamaz.
- Sözleşme üzerinde yer alan eklere tam olarak uyum sağlanmalıdır. Sözleşme üzerinde eksik alan bırakılamaz ya da sözleşmede yer almayan bir unsur taşerondan talep edilemez.
- Taşerona yönelik sağlanan iş durumları sık sık kontrolü sağlanarak ilerlenir. İş durumlarının sürekli kontrolü ertelenemez ya da geciktirilemez.
- Taşeron yöneticilerinin kendi personellerinin kontrol etmesi önemli bir gerekliliktir.
- Taşeron yöneticileri ile raporlama ve toplantılar düzenlenerek iş devamlılığına yönelik saptamalar geliştirilmeli ve mevcut duruma eklemeler yapılmalıdır.
Taşeron Yönetiminde İşçi Sözleşmesinin Etkin Rolü
Taşeron Yönetimi ele alınırken büyük bir titizlikle olaylara yaklaşılmalı ve taşeronun iş esnasında karşılaşabileceği herhangi bir soruna yönelik korunması gerekmektedir. Taşeron işçiye ucuz iş gücü olarak bakıldığı takdirde birçok sorunla karşı karşıya kalmak oldukça muhtemel olmakla birlikte etik bir durum değildir. İşçilerin haklarını yiyerek ilerlemeye kalkışan şirketlerin çoğu daha büyük zararlarla karşılaşarak kendi bünyelerine darbe almış olacaklardır.
İşveren, taşeron işçinin başına gelebilecek olumsuz durumlarda kendisinin de payı olduğunu bilerek: bu durumlarda şirket dahil herkesin etkileneceğini hesap ederek ilerlemeli ve işçinin yanında olduğunu bildiren işlemler uygulamalıdır. Bu işlemlerden en bilindik olanı işçi sözleşmesidir. İşçi sözleşmesi işlemlerinin tümünü Provimes.com’dan öğrenebilirsiniz.
Taşeron Yönetim Sisteminde Güvenlik Unsurunun Önemi
Taşeron yönetim sistemi ilerleyişinde işçinin güvenliğinin alınması en önemli unsurdur. Taşeron güvenliğini ilgili sözleşmeler sağlayarak oluşturabilir ve işçinin daha verimli çalışabilmesini sağlayabilirsiniz. İş aşamalarında oluşabilecek yanlış veya eksik tutumların ertelenmesi de iş güvenliği kadar önemli bir unsurdur.
Ertelenen küçük bir durum, ilerleyen zamanlarda daha büyük sorunlara dönüşerek daha fazla iş gücü sarf etmeniz gereken bir olayı ve beraberinde maddi kayıpları meydana getirebilir.
Taşeron yönetim prosedürü sıralı bir şekilde tamamlandığı takdirde verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.
- Taşeron işçinin verilen işleri tam olarak karşılayabilmesi için, karşılıklı iletişimin net ve insancıl olması gerekmektedir.
- Taşeron işçiye sözleşme sağlanmalıdır. Bu sözleşme içerisinde hiçbir yer eksik kalmamalı ve net bir şekilde yazılı olarak belirtilmelidir.
- Taşeron işçiye sağlanan ve sözleşmede yer almayan fazladan hiçbir iş durumu, işçiden talep edilemez.
- Taşeron işçi, sözleşmede yer alan iş başı tarihinde işine başlatılmalıdır.
- Taşeron yöneticileri, iş takibini sık sık gerçekleştirmeli ve bu durumu geciktirmemelidir.
- Taşeron yöneticileri, yapılan iş durumuna yönelik sık sık toplantı yaparak durumu analiz etmelidir. Toplantı aşamalarında mutlaka analiz ve rapor oluşturulmalıdır.
- Taşeron işçiden talep edilen iş gücü net bir şekilde ilgili sözleşmelerde yer almalıdır.