iPhone Hatası 4013: Nedir ve Nasıl Düzeltilir?

20.09.2023
iPhone Hatası 4013: Nedir ve Nasıl Düzeltilir?

iPhone yazılım güncellemelerini yüklemek için kablolu bir USB – Lightning bağlantısının gerekli olduğu günleri çoktan geride bırakmış olsak da, bazen – örneğin, sınırlı bir veri bağlantınız varsa ve Wi-Fi yoksa – bu yöntem hala daha kolay bir yoldur. Korkunç “iPhone Kullanılamıyor” hatasıyla karşılaşırsanız, iPhone’unuzu fişe takıp eski yöntemle fabrika ayarlarına geri yüklemekten başka seçeneğiniz olmayabilir.

Bu süreç çoğu zaman sorunsuz işlese de, bir engelle karşılaşabileceğiniz senaryolar da vardır. Ne yazık ki, bu durum gerçekleştiğinde, hata mesajları biraz anlaşılmaz olabilir, size “Bilinmeyen bir hata oluştu” demekten ve bu “bilinmeyen” sorunun ne olabileceği konusunda size çok az fikir veren sayısal bir kod göstermekten başka çok az yardım sunar. Bunların başında 4013 hatası gelmektedir. İyi haber şu ki, bu hataların nedenlerini düzeltmek genellikle çok kolay olabilir – bir kez nereye bakacağınızı bildiğinizde, yani. Ne yazık ki, çok çeşitli olası sorunları kapsadıklarından, Apple mesajdaki herhangi bir şeye gerçekten işaret edemez, bu yüzden sadece “bilinmeyen” bir hata olarak işaretler. Bununla birlikte, 4013 hatasını ve hatta 4005 ve 4014 gibi bazı kuzenlerini çözmek için deneyebileceğiniz birkaç sorun giderme adımı vardır.

iPhone 4013 Hatası Nedir?

Hata 4013, aygıtınız ile bilgisayarınız arasında bir iletişim sorunu oluştuğunu gösterir. Bu mesaj, iPod classic’ten en yeni iPhone 14 Pro Max’e kadar herhangi bir şeyi geri yüklerken ortaya çıkabilir ve temel olarak iTunes’un (veya macOS’un sonraki sürümlerinde Finder’ın) aygıtınızla düzgün iletişim kuramadığı anlamına gelir.

Elbette bunun pek çok nedeni olabilir. Bir geri yüklemenin ortasında aygıtınızın fişini çekmek genellikle 4013 hatasıyla sonuçlanır, aynı şekilde kötü bir USB bağlantı noktası, tehlikeli bir kablo, sürücü sorunları ve daha fazlası da olabilir. Bu nedenle, bakılacak tek bir yer yoktur, ancak aşağıdaki temellerden birkaçını ele alırsanız, bu hatanın en yaygın nedenlerini eleyebilirsiniz.

iPhone Hatası 4013

iPhone Hatası 4013

iPhone, iPad veya iPod Touch’ınızı Yeniden Başlatma

Bazen klişe doğrudur: bir şeyleri kapatıp tekrar açmak gerçekten her şeyi düzeltir. Bu nedenle Mac veya PC’nizi yeniden başlatmak ilk adım olmalıdır, ancak bu bilgisayardan güncellemeye veya geri yüklemeye çalıştığınız cihazı da yeniden başlatmayı unutmayın. Bunu nasıl yapacağınız kullandığınız cihaza bağlı olarak değişir.

Adım 1: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE (2020), iPhone SE (2022) ve Face ID donanımlı tüm iPhone’ların yanı sıra ön Ana Ekran düğmesi olmayan tüm iPad modellerini içeren 2017 veya sonraki bir iPhone modeli için bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Ses açma düğmesine basın ve hızlıca bırakın.
  2. Ses kısma düğmesine basın ve hızlıca bırakın.
  3. Aygıt yeniden başlayana ve Apple logosu görünene kadar yan veya üst düğmeyi basılı tutun.

Adım 2: iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPod Touch (7. nesil) için, Apple logosu görünene kadar hem yan/üst düğmeyi hem de ses kısma düğmesini aynı anda basılı tutun.

Adım 3: iPhone 6s, iPhone SE (2016) ve önceki modellerin yanı sıra iPod Touch (6. nesil) veya önceki modelleri ve ön tarafında ana ekran düğmesi bulunan tüm iPad modelleri için Apple logosu görünene kadar hem yan/üst düğmeyi hem de ana ekran düğmesini aynı anda basılı tutun.

Adım 4: iPhone, iPad veya iPod Touch’ınız yeniden başlatma işlemini tamamladıktan sonra parolanızla kilidini açın, bilgisayarınıza bağlayın ve geri yüklemeyi veya güncellemeyi tekrar deneyin.

İşletim Sisteminizi Güncelleyin

İster iTunes yüklü bir Windows PC ister macOS’in yeni bir sürümünü kullanıyor olun, işletim sisteminizin en son Windows güncellemeleri veya macOS yazılım güncellemesi ile tamamen güncel olduğundan da emin olmalısınız. Bu özellikle macOS için önemlidir, çünkü iPhone’unuzla iletişim kurmak için kullanılan bileşenlerin çoğu temel işletim sistemindedir.

Adım 1: Windows 10 veya sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız, Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyerek güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.

Adım 2: macOS Ventura (13.0) veya sonraki sürümleri kullanıyorsanız, ekranınızın sol üst köşesindeki Apple menüsünü ve ardından Sistem Ayarları > Genel > Yazılım Güncelleme’yi seçerek güncellemeleri kontrol edin. macOS Monterey (12.0) veya önceki sürümlerde bu işlem, sol üst köşedeki aynı Apple menüsünden Sistem Tercihleri > Yazılım Güncelleme altında bulunur.

Adım 3: Bilgisayarınızın bulduğu tüm güncellemeleri indirmek ve yüklemek için adımları izleyin ve ardından güncellemeler uygulandıktan ve bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra iOS aygıtınızı veya iPod’unuzu geri yüklemeyi deneyin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.