Firefox’ta CPU Kullanımı Nasıl Azaltılır?
Firefox’un sistem kaynaklarınızın çoğunu gereğinden fazla tükettiğini görebilirsiniz. İndirmeler veya karmaşık arka plan işlemleri sırasında bunu beklemeniz gerekirken, Firefox kullanırken sürekli yüksek kaynak kullanımı fark ederseniz, daha yakından bakmalısınız. Neyse ki, bazı Firefox ayarlarını değiştirerek bu sorunu çözmenin birkaç yolu var. En etkili yöntemlere bir göz atalım.
Önce Bu Hızlı Düzeltmeleri Deneyin
Daha karmaşık çözümlere geçmeden önce izlemeniz gereken birkaç temel sorun giderme adımı vardır. İşte ilk önce denemeniz gerekenler;
- Çoğu sorunu çözeceği için Firefox’u yeniden başlatın. Önce herhangi bir işi kaydettiğinizden emin olun.
- Firefox’un en son sürümünü kullandığınızdan emin olun ve kontrol edin. Tarayıcının menüsünü açın ve Yardım > Firefox Hakkında’ya gidin . Orada Firefox’un güncel olup olmadığını veya bir güncelleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
- Bilgisayarı yeniden başlatın. Yeniden başlatıldıktan sonra Firefox’u yeniden başlatın ve CPU kullanımının değişip değişmediğini kontrol edin.
- Bazı sekmeleri kapatın. Firefox, açılan her sekme için bellekte bir web sayfası depolamak zorundadır. Sıklıkla çok sayıda sekmeniz varsa, bu CPU kullanımını artıracaktır. Sekmelerinizi yer imleri veya bir tarayıcı uzantısı kullanarak yönetmeyi deneyin.
Firefox’un CPU Kullanımı Nasıl Azaltılır?
Firefox’un CPU kullanımını azaltmak için deneyebileceğiniz birkaç farklı yol vardır, işte deneyebileceğiniz bazı yollar;
Firefox’u Yenileyin
Firefox’u yenilemek, parolalar veya yer imleri gibi bilgileri tutarken tarayıcıyı varsayılan durumuna geri döndürerek birçok sorunda size yardımcı olabilir. Firefox’u yenilemek için about:support konumuna gidin ve Firefox’u Yenile öğesine tıklayın.
Firefox’u Sorun Giderme Modunda Başlatın
Firefox’a birden fazla tema veya uzantı yüklediyseniz, bunlar tarayıcının daha fazla kaynak kullanmasına neden olabilir. Bir uzantının veya temanın yüksek CPU kullanımına neden olup olmadığını öğrenmek için Firefox’u Sorun Giderme Modunda başlatmalı ve farklılıkları kontrol etmelisiniz. Firefox’u Sorun Giderme Modunda şu şekilde başlatabilirsiniz;
- Firefox’ta tarayıcı menüsünü açın.
- Git Yardım> giderme Modu.
- Açılır pencerede Yeniden Başlat’ı tıklayın.
Firefox, uzantılarınız, temalarınız ve yapılandırmalarınız olmadan yeniden başlatılacaktır. Bu, Firefox’un daha az kaynak kullanarak çalışıp çalışmadığını görmenizi sağlar. Varsa, uzantılarınızdan veya temalarınızdan biri soruna neden oluyordur.
Firefox’un Sıkı Modunu Etkinleştirin
Firefox’un 3 düzeyde izleme koruması vardır: Standart, Özel ve Sıkı. Varsayılan olarak Standart mod seçilidir, ancak bu mod siteler arasında daha fazla tanımlama bilgisi, izleyici veya içeriği engellediği için Katı moduna geçmek isteyebilirsiniz. Bu, tarayıcınızın hızını artırmalı ve CPU kullanımını azaltmalıdır. Sıkı modu kullanarak izleme koruma düzeyinizi şu şekilde artırabilirsiniz;
- Firefox menüsünü açın ve Ayarlar’a gidin.
- Soldaki menüde Gizlilik ve Güvenlik öğesini seçin.
- Baş Geliştirilmiş İzleme Koruması bölümü ve seçmek Sıkı.
Firefox’un Sıkı modunu kullanmanın dezavantajı, artan korumasının bazı web sitelerini ve içeriklerini etkileyebilmesidir.